Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
info groep 1-2 morgen
7 décembre 2012

week 49 Sinterklaas

Beste Ouders,

 

En dan, wat verlaat, het verslag van de woensdagmorgen met Sinterklaas. Nils was de zon van de week en heeft Flip gepakt en die heeft een mijter opgekregen. Net als later alle kinderen. Er waren er twee verkleed als Sinterklaas, geweldig.

Voordat de goedheiligman kwam, hebben we het gedichtje geoefend. We hebben ook even nagepraat over het Sinterklaasjournaal, dat Pietje verliefd ging trouwen met de meisjespiet.

We hebben nog het goûter opgegeten, de liedjes zijn gezongen en toen kwam zwarte
Piet ons halen.

Een voor één zijn de kinderen aan de beurt geweest bij Sinterklaas en U hebt hem goed geholpen met de verhalen die in zijn grote boek stonden. Soms moest ik even inspringen als ze al te verlegen waren b.v. bij het maken van een koprol, maar het was al met al heel geslaagd. Aan het eind hebben ze het gedichtje voorgedragen en we hadden aan de hijskraan wat tekeningen gedaan als cadeau voor de Sint.

Toen groep 3 en 4 ook aan de beurt waren geweest, hebben we de cadeautjes uitgepakt. Tja, en toen was er nog drie kwartier  over. Daar had ik wel op gerekend. Want we hebben nog gewerkt in ons Sinterklaasboekje. De leesbladzij is herhaald en we hebben wat wisselrijtjes geoefend met de oudsten, terwijl de jongsten kleurden. En iedereen heeft nog de Sinterklaaswoordjes in lettergrepen verdeeld. Geweldig dat dat nog kon, en ze waren echt gemotiveerd! U kunt het werk terugvinden in de tas, samen met de mijter en de twee cadeautjes. Ze hebben van U ook nog wel een pluim verdiend.

Tenslotte heb ik nog een klein verhaaltje voorgelezen over Dikkie Dik en Sinterklaas. Dat boekje had ik gekocht in Nederland en dat was geloof ik aardig nieuw voor de meesten. Want iedereen kent nu wel het boek van Charlotte Dematons.

Super, deze morgen.

Er zijn nog wat foto's gemaakt, maar ik heb het deze week erg druk met andere dingen, dus U zult even geduld moeten hebben.

Een prettig weekend en tot volgende week, waarin we ongetwijfeld napraten over Sinterklaas en een begin maken met Kerst.

Hartelijke groeten,

 

Juf Janneke van der Wal.

 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
info groep 1-2 morgen
Publicité
Publicité