Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
info groep 1-2 morgen
20 mars 2013

week 12 in 2013

Dag beste Ouders,

 

We waren vanmorgen met zijn negenen, want Victoire was er niet. Misschien ziek?

Er waren wat kinderen die een boekje hadden geleend en die hebben daarover verteld. Dit kost wel veel tijd, maar ze zijn er wel actief bij betrokken en luisteren goed. Een paar kinderen hebben weer een boekje meegenomen.

We hebben even nagepraat over de vakantie, het duurde ook even voordat we weer in het ritme zaten.

Flip is gepakt, Charlotte was de zon van de week en daarna zijn we al vroeg gaan pauzeren. Ze hebben heel lief gespeeld en ik heb meegedaan met het "mens erger je niet spel". Dat kon, want ze waren rustig.

Daarna ben ik het knieboekverhaal van "wat loopt en vliegt daar?" gaan voorlezen, dit keer de tweede uitgebreide versie. Elke keer als er een hoofdstuk was gelezen, mochten ze het uitspelen. Dat was leuk, er waren veel rollen te verdelen. Sommigen praten echt wel goed, maar meestal klappen ze een beetje dicht en zijn ze verlegen. Dit zullen we nog wel eens vaker gaan doen. Bijna iedereen wil graag even toneelspelen.

Daarna hebben ze allemaal een dominospelletje uitgeknipt met het thema van de dieren van de boerderij en de jonge dieren. Iedereen heeft een enveloppe gekregen waarin het spelletje zit.

Vervolgens heb ik voorgelezen uit het boek van "rode papaver" en dat kwam heel goed uit, want het ging toevallig over Robin die poopenkast wil gaan spelen voor zijn zieke vader. Want Eline heeft het laatste half uur poppenkast gespeeld. Ze gebruikt daarvoor het boek: "Allemaal poppenkast" van Jacques Vriens en Franciene Oomen. Ik heb dat boek toevallig thuis. Volgende week zal ik even terugvragen over wat Eline heeft verteld. De hele school is erbij aanwezig en iedereen heeft met open mond geluisterd. Geweldig. Het is de bedoeling dat Eline dat tot aan het einde van het schooljaar verzorgt.

Tenslotte hebben we nog even gezongen van B met een AA BAA enz.

Het was een leuk begin van een nieuwe periode. Ik hoop dat iedereen er weer is volgende week. Dan ga ik een les maken met het thema Pasen.

Een prettig weekend alvast en tot de 27e.

Hartelijke groeten, Janneke van der Wal.

Publicité
Publicité
Commentaires
info groep 1-2 morgen
Publicité
Publicité