Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
info groep 1-2 morgen
27 mars 2013

week 13 in 2013

Dag beste Ouders,

 

Vanmorgen waren er een paar kinderen te laat, omdat er problemen waren in metro 12, er tamelijk onverwachts metrostations dicht waren enz, maar uiteindelijk waren we op Emma na compleet.

Jammer dat ze er niet was, want de hele les heeft in het teken van Pasen gestaan. Maar ik heb de copietjes voor haar in het rode schrift geplakt. Ik heb eerst in het kort verteld waar we met Pasen aan denken, dus aan de opstanding van Jezus. En verteld over goede vrijdag en 1e en 2e paasdag. En over dat Pasen ook een lentefeest is en over de paashaas. Ik had 12 eieren bij me: 11 gekookte en 1 rauw ei. Eerst heb ik het gekookte ei gepeld en doormidden gesneden en zo konden ze de dooier, het eiweit en de schaal zien. De woorden zijn een aantal malen herhaald. Daarna heb ik het rauwe ei op een bordje gesplitst. En wat zijn dan de verschillen? Ze vonden het allemaal reuze interessant. En wat kun je doen met zo'n rauw ei? Het verschil tussen koken en bakken is uitgelegd. Voor sommigen was het een herhaling van wat ik vorig jaar gedaan heb, en zo kwam het dat Nils wist alles nog wist. Geweldig goed van hem.

Daarna zijn we de gekookte eieren gaan versieren met kleine stickertjes en voor iedereen was er een strookje groen papier, waar een eiderdopje van gemaakt kon worden. Dat is ijverig gedaan en ook versierd. De bordjes wilden ze ook nog versieren.

Na de pauze zijn we doorgegaan met het inkleuren van een paasei, maar we hebben ook de bijbehorende woorden erbij ingeprent. En nog twee afbeeldingen van een paashaas met woorden erbij zoals: poot, teen, oor, strik enz. Deze zijn in het rode schrift geplakt. De woorden gaan we volgende week nog een keer herhalen. Sommigen hebben ze ook nageschreven, anderen hebben alleen gekleurd. Toen heb ik nog een vis uitgedeeld die uitgeknipt moest worden, want op 2e paasdag is het ook nog 1 april. Veel kleuters kennen de traditie nog niet, maar de oudere kinderen in mijn groep wel. Die vis is uitgeknipt en mee naar huis gegaan, evenals het paasei, aangevuld met 3 chocolade-eitjes en een schattig schuimkuikentje, want Polly uit groep 3 kwam ook in onze klas tracteren omdat ze 7 jaar is geworden. Dit alles is voorzichtig in een plastig zakje gedaan en in hun tas gestopt. Het was heel gezellig en ze hebben heel goed hun best gedaan. Ook was er nog even tijd om een nieuw gedichtje te introduceren, dat gaat over het grillige weer in de 4 seizoenen die er zijn. Dat zit ook in het schrift.

Er was nog tijd om even voor te lezen uit ons voorleesboek van Robin. Dat gaat over Robin, die voor zijn zieke vader poppenkast wil spelen om hem aan het lachen te krijgen. Maar papa valt in slaap.

En toen hoorden we de bel voor de poppenkastvoorstelling van Eline. Dat was weer geweldig. We zitten dan allemaal bij elkaar en jong en oud genieten van de avonturen van Jan Klaassen. Dit keer ging het over een burenruzie.

Het was echt een leuke morgen zo.

Alvast een heel fijn paasweekend! Vergeet U niet de klok een uur vooruit te zetten, want de zomertijd begint.

Hartelijke groeten,

Janneke van der Wal.

 

Publicité
Publicité
Commentaires
info groep 1-2 morgen
Publicité
Publicité