Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
info groep 1-2 morgen
3 avril 2013

week 14 in 2013

Dag beste Ouders en andere lezers,

 

Vanmorgen was, behalve Selma, iedereeen present. Gelukkig, want anders zitten ze er een beetje verloren bij in zo'n klasje met die grote stoelen en tafels.

Flip is uit de kast gepakt door Anna en even geknuffeld en aangekleed. Eigenlijk is de tijd te kort om er lekker lang mee te spelen. Ik ben maar eens begonnen met zingen: "Hallo, hallo, hallo, hoe gaat het ermee? Ik heb geen zin om jou te zien?" Expres had ik dus de tekst veranderd. Ze keken me een beetje verbaasd aan, en snapten ook eerst niet dat het een grapje was. Maar Ella had het in de gaten, evenals Mila, die me eigenlijk de inspiratie gaf... Gelukkig kwam het na een paar keer oefenen weer helemaal goed!

Daarna zijn we aan het herhalen geslagen met de dieren van de boerderij. We hebben ook de geluiden die erbij horen geoefend en herhaald. Toen kwam het moeilijke werk: er moest een groot vel papier met plaatjes en bijbehorende woordjes worden uitgeknipt. Ik heb de jongsten geholpen. En de oudsten hebben later in hun eigen tempo de woordjes weer bij de plaatjes opgezocht en dit alles als één geheel in het rode schrift geplakt. Nils, Ella en Mila werken behoorlijk langzaam, maar wel goed, en Emma is heel snel en Melchior doet alles zelfstandig. Victoire doet het heel goed in de "manenclub".

Toen was het hoogste tijd voor de pauze. We hebben op het picknickkleed gezeten, want de andere groepen waren er ook al. 

Na de pauze heb ik ze eerst voorgelezen uit ons voorleesboek van "rode papaver. boem, pats, knal" en daarna zijn we gaan bingospelen. Ieder kind heeft een bingovelletje gekregen en ik heb de dierennamen omschreven en zij hebben het goede plaatje bedekt met een gekleurd velletje. Dit hebben we twee keer gedaan en zo zie je heel goed wie het snapt en wie er nog moeite mee heeft. Volgende week herhalen we het nog een keer, want.....aan het einde komt er een toets.

Daarna hebben ze een kwartiertje zelf iets mogen doen, omdat de tijd te kort was voor de poppenkast zou gaan beginnen. Ook dat is fijn, want zo kon Emma haar gemiste les van vorige week inhalen en is iedereen even vrij om te tekenen of te lezen.

Deze keer had Eline een verhaal over een billenbijter. Het was weer geweldig. Daarna hebben we nog even nagepraat, want ze wilden eigenlijk wel weten of zo'n beest in het echt bestaat.....

Tenslotte hebben we de tekeningen besproken en toen was het hoogste tijd voor de ouders.

Een prettige week voor U allemaal,

hartelijke groeten, Janneke van der Wal. 

Publicité
Publicité
Commentaires
info groep 1-2 morgen
Publicité
Publicité