Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
info groep 1-2 morgen
16 janvier 2013

week 3 in 2013

Dag beste Ouders,

 

Volgende week beginnen de oudergesprekken voor diegenen die zich hebben opgegeven. Ik mis nog de vader en moeder van Anna, Nils en Melchior. Hopelijk komt dat volgende week nog goed, dan zijn we echt in twee weken klaar.

Mila was de zon van de week vandaag. Er was niet veel gekomen van het verkleed komen, maar er waren toch twee jongens verkleed. Een was er spiderman en een ander koning. Dat was leuk.

We hebben ons eerst teruggetoverd in sprookjesland en zo kon ik eindelijk de oefeningen doen die ik al lang wilde doen: langzaam voorzeggen van woorden en die dan raden. Aan de orde zijn geweest: bos, tas, reus, brief, hek, kroon, staf, stekel, paadjes, dan, troon, heks, fee, land en prins. De woorden zijn ook op het bord geschreven en ze hebben ze gelezen en later aan het einde van de morgen herkend en uitgeveegd. Dat vonden ze een mooie oefening. Deze groep voelt zich nu al soms te oud voor kringspelletjes en ander jonge kleuterspelletjes, maar toch doe ik ook nog, juist vanwege de afwisseling en ook omdat er enorme niveauverschillen zijn. Zo hebben we een huis uitgebeeld, dieren, en ook hebben we het kringspelletjes van "daar zat een klein kaboutertje" weer gespeeld.

We hebben ook geoefend met klanken en rijmen: zoals: "tuiverdebuiverdekluiverdekluis, ik tover jullie om in een huis".

Daarna hebben we allerlei potjes met "vergiftige" en gevaarlijke, of vieze dingen bekeken, maar er waren ook een paar potjes met lekkere dingen: de hagelslag en de nutella. Die herkenden ze zo. Daarbij horen icoontjes, die we ook in het schrift hebben geplakt en die we volgende week nog een keer herhalen. En daarmee is dan het thema sprookjes afgerond. Deze brouwsels en andere dingen waren zogenaamd in de keuken van de heks gemaakt: o.a: allerlei fel gekleurde schoonmaakmiddelen, afwasmachineblokes, waspoeder, azijn enz. Ze vonden het heel interessant, en wilden alles ruiken en bekijken.

Omdat het buiten koud is, en hier zelfs sneeuw ligt, heb ik ze twee liedjes over de winter aangeleerd. Die staan ook in het schrft. Voor de oudsten een herhaling, maar veel wisten ze er niet meer van.

Beneden in de kelder was er een kleine tentoonstelling te zien over paarden die als politiepaard dienst hadden gedaan en op een filmpje kon je zien hoe ze in slaap vallen. Er waren ook foto's van honden die in de puinhopen van de twintowers hebben gezocht naar slachtoffers. Wel indrukwekkend. Dit bezoekje deden we met de klas van Marileen. En tegelijkertijd is het de introductie van ons nieuwe thema over huisdieren. Maar als het volgende week nog wintert, doe ik ook het thema: "brr, wat is het koud". Dat zijn twee thema's uit de methode.

Dit was het zo ongeveer van vandaag.

Ik zie iedereen met veel plezier terug volgende week.

Hartelijke groeten,

 

Jannake van der Wal.

Publicité
Publicité
Commentaires
info groep 1-2 morgen
Publicité
Publicité