Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
info groep 1-2 morgen
30 janvier 2013

week 5 in 2013

Dag beste ouders,


Vanmorgen waren we maar met 7 kinderen: er waren er drie afwezig of ziek. We waren dus zonder Charlotte, Victoire en Mila. Wel een heel verschil. Ik hoop dat volgende week iedereen er weer is!

We zijn met onze gewone rituelen begonnen en Ella was de zon van de week. Ze wilden ook al weten wie het volgende week is: dat is Emma! Flip is gepakt en we zijn al vroeg aan het goûter begonnen omdat om 10 uur de schrijfster Marije Koopmans er zou zijn om haar boek te presenteren. Het boek heet: "Boet en de rode knop" en het gaat over een jongetje dat in een helicopter op weg gaat naar: en dan mogen de kinderen kiezen: het paleis van de koningin, een ijsfabriek en nog ergens anders heen. De kinderen kozen voor het paleis van de koningin. (Zolang dat nog kan...) Marije heeft het boek voorgelezen en daarna was een een opdracht bij. Ze had een kleurplaat met allerlei opdrachtjes erin verwerkt en de kinderen werden gestimuleerd om hun eigen avontuur te gaan vertellen en tekenen. Leuk. Het was voor mijn kleuters wat te moeilijk, om de opdrachten zelfstandig uit te voeren, maar ze hebben er veel plezier aan beleefd. Het was niet zomaar een kleurplaat.

Na de pauze was het tijd voor het nieuwe onderwerp: "wat loopt en vliegt daar?" Want het thema winter heb ik even in de vrieskast gelegd. Ik heb het bijbehorende verhaal voorgelezen en ze hebben weer een liedje erbij geleerd. Omdat het ineens zo goot van de regen ook: "rik, tik doet de regen" maar erbij aangeleerd. Het regende zelfs naar binnen en we moesten de vloer droogvegen.

Wat ze geweldig interessant vinden is het lenen van boekjes. Want dan schrijf ik op hun hand dat ze een boekje hebben geleend en dat dat ook weer terug moet natuurlijk. Ella en Melchior hebben heel goed verteld wat ze hadden gelezen. Dat is al het begin van een spreekbeurt dus. Alle zonnen hebben zo een boekje geleend en Anna heeft een Pippo geleend, die ze volgende week terug moet brengen.

We hebben ook een klein dobbelspel gedaan en er zijn heel wat copietjes ingeplakt. Voor de niet aanwezige kinderen is dat ook gedaan. Volgende week gaan we hard werken aan de woordenschat die hoort bij de dieren van de boerderij. Wat voor geluiden de dieren maken en hoe hun jongen heten: een kuiken is geen halve haan net zoals een kind geen half groot mens is.

En tenslotte heb ik even voorgelezen uit het boek van Sjoerd Kuyper. Daar hebben ze goed naar geluisterd. Leuk is dat, want het speelt midden in de zomer en het gaat over hooien met de hand, maar het is heel goed vanuit het kind zelf geschreven en dat voelen ze blijkbaar aan.

Eigenlijk moeten we ook weer eens iets doen dat te maken heeft met kunst, ik ben erover aan het nadenken.

Maar eerst alvast een prettig weekend,

hartelijke groeten,


Janneke van der Wal.

 

Publicité
Publicité
Commentaires
info groep 1-2 morgen
Publicité
Publicité