Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
info groep 1-2 morgen
6 février 2013

week 6 in 2013

Beste Ouders,

 

Iedereen was present vanmorgen, maar het was een langzame en wat moeilijke start. Sommige kinderen waren ook nog niet wakker en zaten te gapen! Maar toch is er veel gebeurd, ondanks de mindere concentratie.

Ella was de zon van de week en heeft Flip gepakt. Een aantal kinderen hebben hun geleende boekjes voorgelezen. Nils en later Melchior in de pauze voor mij alleen. En Selma heeft heel goed haar best gedaan om een paar zinnetjes te zeggen uit het boekje wat ze had geleend.
Victoire en Charlotte hebben ook wat verteld, evenals Emma. Heel goed allemaal, ook al is het wat rommelig in de klas, want niet iedereen had er de aandacht goed bij. Maar goed. Dat boekjes lenen vinden ze mooi, want dan schrijf ik op hun hand: "boekje lenen". De jongsten mogen een Pippo neenemen om te lenen en er uit te vertellen.

Na de pauze zijn we eerst gaan zingen: "hoofd, schouders, knie en teen". Voor een paar kinderen helemaal nieuw. We hebben ook alle dieren van de boerdeij bezongen: de koe, het paard, het varken, het schaap, de ezel enz. De geluiden die erbij horen weten ze al goed, nu nog de kleintjes: dat is moeilijker: het veulen, het kalf, het biggetje, het lammetje. Maar dat gaan we nog wel herhalen. Daarna hebben de oudsten een vel gemaakt waar de dieren opstaan en waarbij ze de woorden in lettergrepen moesten verdelen en inkleuren. De manen hebben alleen gekleurd. En gezongen van de winter: "het is winter bibber, bibber".

We hebben nog een keer de potjes met de lekkere en de niet lekkere en de "gevaarlijke" dingen bekeken en het bijbehorende verwerkingsvel gemaakt. De eetbare dingen groen en de rest rood.

De nieuwe puntenslijper is ook wel een succes. Ze leren er al aardig mee omgaan. Er staat een klomp, waar de potloden zonder punt ingaan en af en toe gaan we dat slijpen. Ook sorteer ik elke week de stiften en de kleurtjes.

De verschillen zijn enorm. Volgende week ga ik beginnen met een oefenprogramma voor het voorbereidend lezen. Ik haal dat uit een oude methode, die ik vroeger op school in Nederland gebruikte, maar maak zelf de oefeningen erbij. Want dan gaan ze volgend jaar allemaal beginnen met Veilig leren lezen.

De kinderen uit de klas van Marieleen hebben zijn kinderen om de beurt voorgelezen. Ze zijn allemaal aan de beurt geweest Dat nam het laatste kwartier van de ochtend in beslag.

Dat was het dan voor vanmorgen. Ik hoop dat ze allemaal volgende week dinsdagavond vroeg naar bed gaan, zodat ze uitgerust weer kunnen beginnen.

Een prettig weekend natuurlijk en tot ziens,

juf Janneke van der Wal.

Publicité
Publicité
Commentaires
info groep 1-2 morgen
Publicité
Publicité